Expertize genetice

  • Home
  • Expertize genetice

Oferim expertize genetice judiciare și extrajudiciare – reglementate de ORDONANȚA nr. 2 din 21 ianuarie 2000 privind organizarea activității de expertiză tehnica judiciară și extrajudiciara, completată cu dispozițiile C. civ.C. proc. civ.C. pen.C. proc. pen. Având în vedere faptul că expertizele genetice judiciare și extrajudiciare realizate în laboratorul nostru sunt efectuate de către un expert tehnic judiciar, ambele tipuri/variante de expertize sunt acceptabile pentru instanțele judecătorești.
În cadrul expertizelor genetice / ADN judiciare și extrajudiciare, în afară de testele simple de paternitate (efectuate cu examinarea a 20 de markeri), oferim și testări pentru relații complexe. Prin relații complexe înțelegem legături biologice între rude de gradul II, III sau IV, cum ar fi între frați, surori, bunici și nepoți, unchi și nepoți, veri primari.
Aceste expertize sunt realizate prin examinarea a 40 de markeri.

Expertiza genetică judiciară este testarea efectuată în urma unei dispoziții din partea instanței, organului de urmărire penală, sau un alt organ cu atribuții jurisdicționale, în scopul realizării unei expertize tehnice judiciare.

Expertiza genetică extrajudiciară este testarea efectuată la cererea persoanelor fizice sau juridice, de către un expert genetic judiciar sau extrajudiciar. Rezultatul acestor expertize poate fi, de regulă, utilizat în instanță.

Te putem ajuta? 0770 333 888